U posljednjem desetljeću nije zabilježena tako hidrološki loša godina. Doslovno bez padalina.

Prazne su akumulacije, uvozna cijena električne energije odavno nije bila veća. No, unatoč tome, EP Herceg Bosne na čelu s Marinkom Giljom posluje pozitivno i troškove neće prebaciti na kupce. 


Kakve je posljedice za poslovanje EP HZ HB-a ostavila vjerojatno jedna od najlošijih hidroloških godina, što govore poslovni podaci?

Prošla godina bila je hidrološki izrazito loša i svakako je utjecala na poslovanje Elektroprivrede HZ HB. Prilagodili smo se hidrološkoj situaciji i poduzeli sve mjere štednje i racionalizacije poslovanja, gdje god je to bilo moguće, i tako hidrološki lošu 2016. godinu završili s 2,5 milijuna KM dobiti. Kako ni 2017. godine nije ništa bolje, trpimo veliku štetu jer nam je proizvodnja ispod planirane tako da smo sve troškove koji ne utječu na pogonsku spremnost sveli na minimum, a to je rezultiralo pozitivnim poslovanjem u prvoj polovici 2017. godine. Iako se nalazimo u stanju, mogao bih reći, elementarne nepogode uslijed suše, JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, ostvarila je dobit od 452.076,00 konvertibilnih maraka u prvom polugodištu tekuće godine.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok