Pucnjem iz pištolja u glavu u centru Čapljine ubijen je 34-godišnji taksist Alenko Alen Hunjić, a za sločin je osumnjičen njegov vršnjak Jakov Jelčić, javljaju Nezavisne novine.

Službeno, motiv ubojstva koje se dogodilo u noći sa subote na nedjelju nije poznat jer se osumnjičeni brani šutnjom, ali Čapljinom se širi priča da se žrtva jednostavna našla u krivo vrijeme na krivom mjestu.

- Svi pričaju o tome da je Alenko smirivao tenzije i to je platio glavom. Tako govore. Neki lik je valjda imao vezu s ubojičinom ženom i došlo je do sukoba. Alenko je pokušao sukob smiriti i, eto, vidite što se dogodilo - ispričao je jedan od kolega ubijenog taksista.

Jelčića terete da je taksisti iz pištolja ispalio metak u glavu, i to ispred crkve svetog Franje Asiškog, u centru ovog grada.

Policajci MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona završili su uviđaj na mjestu zločina, a osumnjičeni je zadržan u pritvoru i ispitan. Navodno je nakon ubojstva ostao na mjestu zločina i sam pozvao policiju.

Kolege ubijenog taksista kažu da će ga pamtiti kao dobrog, marljivog momka, na kojeg su se u poslu uvijek mogli osloniti. Na Facebook stranici Orange taxija, firme za koju je Alenko radio, objavili su dirljivu oproštajnu poruku:

"Bio si naš stup, momčina prva liga, ljudina, u poslu profesionalac, kao kolega, radnik i prijatelj za poželjeti... Već nam nedostaješ... Sad više riječi nema dovoljno, suvišne su... Počivaj u miru, pazi na nas od nekud gore, nikad te zaboraviti nećemo: tvoj šef, školska i sve tvoje kolege! Bila nam je čast poznavati te".

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok