Porezna uprava Federacije BiH pozvala je porezne obveznike da do 31. prosinca ove godine izvrše plaćanje svojih dospjelih poreznih obveza i da toj upravi dostave zakonom propisane prijave.

- Blagovremenim i urednim izvršavanjem svojih obveza izbjeći ćete plaćanje zateznih kamata, koje se za svaki dan kašnjenja plaćaju po stopi od 0,04 posto, odnosno 14,6 posto na godišnjoj razini - navode iz PUFBiH.

Porezne obveznike podsjećaju da poslovanjem u skladu sa zakonom neće biti izloženi riziku plaćanja kamata i izricanja visokih kazni i to za neprijavljivanje radnika do 100.000 KM, za neplaćanje poreza na dobit do 100.000 KM, za nepodnošenje poreznih prijava do 100.000 KM, za neizdavanje računa do 30.000 KM, za neplaćanje doprinosa do 5.000 KM, te za zabranu obavljanja djelatnosti i pečaćenje objekata.

Cilj Porezne uprave FBiH, kako je priopćeno, nije sankcioniranje i kažnjavanje poreznih obveznika, niti će to ikada biti. Cilj je da svaki porezni obveznik ispunjava svoje obveze, da ih dobrovoljno prijavi i plati, da prijavi svakog radnika i da za svaku uslugu izda račun.

- Porezna uprava FBiH želi biti partner poreznim obveznicima i graditi transparentne odnose zasnovane na važećim zakonima. Plaćanjem poreza gradimo bolju budućnost u kojoj ćemo imati socijalnu sigurnost, kvalitetno zdravstvo, bolje obrazovanje i sigurnu mirovinu - priopćeno je iz PUFBiH.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH