Među više od 75.000 blokiranih računa u različitim bankama u BiH nalaze se i 54 koja pripadaju političkim strankama u našoj zemlji.

Prema izvješću Centralne banke BiH, koji je objavljen 3. siječnja ove godine, u prosincu 2017. ukupno 28 stranaka i jedna koalicija imale su blokirane račune u domaćim bankama.

Računi su blokirani središnjicama stranaka, ali i njihovim regionalnim, županijskim i općinskim odborima. Rekorder je Stranka za BiH kojoj je blokirano 11 računa, odnosno jedna petina od ukupnog broja računa čiji su vlasnici političke stranke. Osim središnjici stranke SBiH, računi su blokirani i njezinim općinskim odborima u Kladnju, Banjoj Luci, Doboju, Mostaru, Srebreniku, Cazinu, Busovači, Žepču, Bosanskoj Krupi i Ključu. Navodi Večernji list.

Stranke koje imaju barem po jedan blokiran račun, bez obzira na to je li riječ o središnjici ili nekom od odbora, osim SBiH, su i Stranka penzionera, Bosanskohercegovačka podrinjska narodna stranka, E5 Europska ekološka stranka, Liberalno demokratska stranka, Narodna bošnjačka stranka, Građanska demokratska stranka te Bosanska demokratska stranka.

Računi su blokirani i Kongresnoj narodnoj stranci, Stranci kokuza, Vizionarskoj demokratskoj stranci, Stranci pravde i povjerenja, Ujedinjenoj hrvatskoj stranci prava, Hrvatskoj seljačkoj stranci Mostar, Bošnjačkoj stranci prava, Stranci demokratske aktivnost A-SDA, Složnoj narodnoj stranci, kao i Demokratskoj patriotskoj stranci Republike Srpske. Također su među vlasnicima blokiranih računa i Stranka ekonomskog prosperiteta RS-a, Stranka mladih BiH Banja Luka, Nezavisna demokratska stranka, Demokratska stranka naroda Srpske, Narodna radikalna stranka RS-a, Komunistička partija, Politička organizacija partija “Lijevi” Tuzla, Slobodna srpska partija, Demokratska partija - Dragan Čavić i Partija privrednog progresa.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH