Mato Zovko, načelnik Općine Žepče poželio je danas dobrodošlicu hrvatskom članu Predsjedništva BiH i predsjedniku HDZ-a i HNS BiH dr. Draganu Čoviću koji je sa stranačkim izaslanstvom nazočio predizbornom skupu u ovoj općini, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Ivo Tadić, predsjednik Županijskog odbora i nositelj županijske liste za Skupštinu zahvalio je na 28 godina dugom povjerenju koje Hrvati Žepča pružaju Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Posebno je zahvalio na angažmanu na proteklim lokalnim izborima koji su u ovoj Županiji rezultirali trima HDZ-ovim načelnicima ali i na povjerenju pruženom za protekli mandat koje je opet rezultiralo brojnim investicijama kao i zaposlenjima na prostorima gdje živi hrvatski narod.

"Svjesni svih problema i neuređenosti države, politički se moramo organizirati ukoliko želimo živjeti u ovom dijelu BiH. To će, uz naše zajedništvo, biti najbolji odgovor na neke pokušaje izbora nelegitimnih predstavnika hrvatskog naroda".

"Žepče je spremno za izbore" poručio je na početku svog obraćanja predsjednik Općinskog odbora i nositelj liste za Parlament Federacije Josip Martić te ukazao na važnost sudjelovanja hrvatskih predstavnika u vlasti jer na taj način možemo zaštititi i ona mjesta gdje Hrvati nisu većina.

"Ovako izgleda uspješna jedinica lokalne samouprave kada je vodi čovjek iz HDZ-a i Žepče treba biti primjer cijeloj Bosni i Hercegovini " počeo je svoje obraćanje Nikola Lovrinović, nositelj liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH. "I vi u Žepču ste čudo jednako kao i moji Hrvati Središnje Bosne i svi mi itekako imamo što reći kada su u pitanju opstanak ali i razvitak", kazao je Lovrinović.

"Vi ste ponos hrvatskog naroda i bastion HDZ-a stoga vam danas nosimo riječi ohrabrenja ali i zahvale na dosadašnjoj potpori" kazao je hrvatski član Predsjedništva BiH dr Dragan Čović u prekrasnoj atmosferi predizbornog skupa na otvorenom u općini Žepče.

"Žepče je odličan primjer mogućnosti funkcioniranja lokalne vlasti, primjer kako u zajedništvu s drugim narodima možemo graditi Bosnu i Hercegovinu i stabilizirati je na putu prema Europskoj uniji" kazao je Čović predstavivši Izborni program HDZ-a i stranaka okupljenih oko HNS-a BiH.

"Na poseban način želimo ohrabriti vas na općinskoj i županijskoj razini da svi zajedno brinemo o mladima i obitelji, našim braniteljima kao predstavnicima Domovinskog rata koji je, ako igdje, ovdje i u našoj Središnjoj Bosni svetinja. Pravna država i sigurnost mora zaživjeti na svakom dijelu BiH, rasterećena političkih utjecaja, jednako kao i obrazovanje, kultura i medije odnosno kanal na hrvatskom jeziku za kojega ćemo se izboriti kao i za našu Radio-televiziju Herceg Bosne koja s radom počinje do kraja godine u vlasništvu općina i županija sa hrvatskom većinom", dodao je Čović pozvavši na zajedništvo i druga dva naroda kako bismo svi zajedno do kraja realizirali euroatlantski put BiH te dodao kako nitko nema pravo odlučivati u ime Hrvata i brinuti za naše izbore jer mi jesmo svoj na svome i za to smo se izborili u svakom dijelu ove zemlje.

"Luksuz je iduću nedjelju ostati doma, stoga olovke u ruke i pošaljimo poruku svima da nas ima i da nema ništa svetije nego voljeti i brinuti za svoj narod te živjeti za svoju domovinu", poručio je Čović iz Žepča.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok