Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u Bosni i Hercegovini u svibnju 2020. godine, promatran u tekućim cijenama, zabilježio je rast od 16,3 posto u odnosu na travanj 2020. godine.

Rast prometa zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima (hranom, pićem i duhanskim proizvodima) u iznosu od 10,3 posto, dok je u trgovini neprehrambenim proizvodima zabilježen rast prometa u iznosu od 23,6 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Promatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u BiH u svibnju 2020. godine zabilježio je rast od 22,9 posto u odnosu na travanj 2020. godine. Rast prometa zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima u iznosu od 10,7, dok je u trgovini neprehrambenim proizvodima zabilježen rast prometa u iznosu od 35,1 posto.

Ukupni indeks prometa trgovine na malo u BiH u svibnju 2020. godine ostvario je nominalni rast od 5,1 posto dok je realni rast iznosio 9,9 posto u odnosu na baznu (2015.) godinu.

Ukupan promet trgovine na malo u BiH, promatran u tekućim cijenama, u svibnju 2020. godine zabilježio je pad od 15,6 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine. Promet prehrambenim proizvodima zabilježio je pad od 7,7 posto, dok je promet neprehrambenim proizvodima zabilježio pad od 7,7 posto u odnosu na svibanj 2019. godine.

Promatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo zabilježio je pad od 10,7 posto u odnosu na maj 2019. godine. Promet prehrambenim proizvodima zabilježio je pad od 8,7 posto dok je promet neprehrambenim proizvodima zabilježio pad od 3,5 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

U odnosu na baznu (2015.) godinu, realni indeks prometa prehrambenim proizvodima u svibnju 2020. godine ostvario je rast od 20 posto, dok je promet neprehrambenim proizvodima ostvario rast od 19,5 posto. Promet od trgovine na malo motornim gorivima zabilježio je pad od 19,6 posto.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com