Sudeći prema broju izdanih dozvola za građenje u vrijeme korona krize, u Bosni i Hercegovini se u sljedećem razdoblju može očekivati smanjena aktivnost u građevinskom sektoru.

U razdoblju siječanj - svibanj izdano je za 16,6 posto manje odobrenja nego u istom razdoblju prošle godine, prema podacima Agencije za statistiku BiH, piše Indikator.ba.

U ožujku 2020. je ukupno izdano 277 odobrenje za građenje, što je u оdnоsu nа ožujak 2019. manje zа 17,3 posto. U travnju je broj izdanih odobrenja bio 270, za 24,4 posto manje u оdnоsu nа travanj 2019. gоdinе.

Najveći broj izdanih odobrenja bio je u svibnju, 349, ali je to ipak u оdnоsu nа svibanj 2019. manje zа 1,1 posto.

Podaci Agencije za statistiku BiH pokazuju kako je za pet mjeseci ove godine pad u broju izdanih dozvola za građenje veći u slučaju objekata niskogradnje (- 21,1 posto), nego u slučaju objekata visokogradnje (pad 15,5 posto).

Ipak, u obilju negativnih brojki raduje i jedan pozitivan trend - predviđena je gradnja za 19,9 posto više stanova u prvih pet mjeseci ove godine nego u istom razdolju lani.

Brој odobrenja izdanih za grаdnju stanova u siječnju 2020. godine bio je 522, u veljači 592, u ožujku 619, u travnju 985, a u svibnju 812.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com