Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istaknuo je da je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko “nepotrebna i štetna figura u BiH koji je svojim izvještajem Savjetu sigurnosti UN još jednom pokazao da je pristrani lažljivac, glasnogovornik muslimanima u BiH i ovisnik od njihove političke strukture”.

Na pitanje novinske agencije SRNA da prokomentira Inzkov izvještaj u kojem je, između ostalog, naveo da su SNSD i HDZ nastavili verbalne napade na sastav Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP-a) nazivajući tu instituciju nelegitimnom, Dodik je rekao što reći za čovjeka koji opravdava antiustavne i antizakonske procedure u vezi sa izborima i radom SIP-a nego da je smutljivac.

“Čovjek koji se poziva na SIP kao neovisno tijelo, a sve čini da ga podredi i stavi u funkciju jedne politike je najobičniji manipulator. Čovjek koji pristaje da mu izvještaj Savjetu sigurnosti UN pišu muslimani u njegovoj kancelariji najbolji je dokaz podaništva i zavisnosti muslimanskom Sarajevu, po čemu je Inzko poznat”, naglasio je srpski član Predsjedništva BiH.

On je poručio Inzku da bi za plaću koju prima u BiH mogao mnogo bolje.

“Alal vjera majstore za 24.000 eura mjesečno mogao bi bolje”, istaknuo je Dodik.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok