SNSD će tijekom idućeg tjedna podnijeti tužbe prema Središnjem izbornom povjerenstvu BiH (SIP BiH) zbog kršenja zakona, ponašanja za vrijeme izbora i eliminacije izbora u Doboju i Srebrenici, kazao je na jučerašnjem obraćanju medijima predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“Mi nismo protiv reforme VSTV ali to sigurno nije kozmetika i to traži da se promjeni odnos ljudi u pravosuđu i da vidimo da oni koji ih biraju trebaju njima odgovarati. To je samo u BiH nakaradno postavljeno modelima koji su ranije promovirani ovdje. Nije problem ni da se promjeni zakon o sukobu interesa i mora odgovarati nadležnostima”, kazao je Dodik.

“Naravno i zakon o javnim nabavkama koji je leglo najveće korupcije i kriminala. U tom pogledu male promjene ne doprinose rješenju problema, spremni smo prihvatiti najbolje europske prakse. Put ka EU nije sporan, ali ono što sam rekao da oko toga postoji kakvo takvo jedinstvo prema putu EU koja polako gubi povjerenje. Problem NATO-a za BiH ostaje neriješen, mi ostajemo u procesima suradnje sa NATO-om ali je proces integracija za nas neprihvatljiv”, dodao je.

Poručio je da u RS nema razmišljanja o smanjenju plaća.

“Čeka nas veoma teška i izazovna godina koja će pred nas staviti izazove održavanja plaća, mirovina i plaćanja računa. Mi u RS ne razmišljamo o smanjenju plaća, sve je to postignuto upornim radom svih nas”.

Najavio je tužbe protiv članova SIP-a.

“SNSD će u tijekom idućeg tjedna podnijeti tužbe prema SIP-u zbog kršenja zakona, ponašanja za vrijeme izbora i eliminacije izbora u Doboju i Srebrenici. Svim članovima će biti podnesena krivična prijava, pravni tim SNSD-a radi već na tome. Radi se o debeloj zlouporabi položaja, politički motiviranim odlukama i građani Doboja i Srebrenice ne zaslužuju takve ljude koji nisu sposobni djelovati na cijelom prostoru. Daleko više prigovora je bilo za Mostar nego Doboj i Srebrenicu, ali je politički inžinjering uradio svoje”.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok