Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik iznio je danas tezu o mogućem bojkotu Općih izbora koji su planirani u listopadu 2022. godine, ukoliko ne dođe do izmjena Izbornog zakona BiH na način da jedan narod drugom ne bira političke predstavnike.

U dijelu intervjua koji je emitiran na RTRS-u Dodik je ostavio otvorenu mogućnost da se vladajuća koalicija iz RS-a pridruži hrvatskim strankama u potencijalnom bojkotu izbora.

"Moguće je da će ostati neriješena situacija. Ulazimo tada u mogućnost da Hrvati ne izađu na izbore. Ako bude upliva stranaca u rad Središnjeg izbornog povjerenstva, ni RS neće izaći na izbore. Tražimo potpuno neutralnu izbornu strukturu i situaciju i spremni smo da u tome učestvujemo", izjavio je.

Dodik nije pojasnio što smatra pod "uplivom stranaca u rad SIP-a".

 

"Možda će oporba iz RS-a pristati sudjelovati na takvim izborima, ali mi ne bismo sudjelovali. Mi možemo ovdje onemogućiti da se izbori provedbu, bez obzira što bi SIP raspisao. Dovoljno je da naše javne ustanove kao što su škole i domovi kulture ne daju na raspolaganje, ili da naše općine ne formiraju mjesne izborne komisije. I nema izbora, je li tako?", rekao je predsjednik SNSD-a.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok