Javnost je šokirana nakon vijesti da su u kopirnici u Zenici pronađena dva beživotna tijela. Prema neslužbenim saznanjima, uzrok smrti ubijene Nermine je vjerojatno gušenje, dakle vlasnik kopirnice Muhedin je navodno udavio radnicu Nerminu, a nakon toga pucao sebi u glavu, piše Avaz.

Danas će biti poznati rezultati obdukcije, a bit će naložena i toksikološka vještačenja kako bi se otklonile i sumnje na trovanje.

Podsjećamo, MUP Zeničko-dobojskog kantona se oglasio nakon što su u fotokopirnici pronađena dva beživotna tijela.

- Dana 04.06.2022. godine, u 21,20 sati, Uprava policije MUP-ZDŽ-a je obaviještena da se u ulici Islambegovića put, Grad Zenica, u prostorijama fotokopirnice NO 8, nalaze dva beživotna tijela.

Odmah nakon prijave formirana je uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije koja je pod nadzorom dežurnog županijskog tužitelja izašla na lice mjesta i izvršila uviđaj.

Provedenim uviđajnim radnjama potvrđen je identitet i utvrđeno je da se radi o tijelima B.M. rođen 1959.godine, iz Zenice, te P.N., rođena 1968. godine, iz Zenice. Također, u neposrednoj blizini tijela pronađeno je vatreno oružje-pištolj.

Nakon izvršenog uviđaja, tijela su prevezena u prosekturu Županijske bolnice Zenica radi vršenja obdukcije nakon čega će biti poznato više detalja o okolnostima koje su dovele do smrti navedenih lica.

S lica mjesta su izuzeti određeni tragovi koji će biti predmet vještačenja.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima je došlo do smrti navedenih lica o čijim rezultatima će javnost biti blagovremeno obaviještena - priopćeno je iz MUP-a ZDŽ-a.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u