Kandidatkinja HDZ-a za člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto se zahvalila hrvatskom narodu u BiH i HNS-u što je pokazao svoju odgovornost te "proglasila pobjedu kao jedina kandidatkinja".

Ona je kazala "da je hrvatski narod pokazao političku odgovornost u povijesnom trenutku okupljeni oko jednog kandidata iz reda hrvatskog naroda".

"U tom smislu želim kazati da ono što imamo, rezultati iz svih županija s hrvatksom većinom pokazuju da HDZ i stranke okupljene oko HNS-a imaju uvjerljivu pobjedu i ovo je pobjeda hrvatskog naroda u BiH", rekla je.

"Vodili smo fer i korektnu kampanju, koja je primjena ovom političkom trenutku u BiH i cjelokupnoj situaciji. Iskazali smo ono što su naši ciljevi, stav i kako odgovoriti izazovima i vremenu u kojem se nalazimo", dodala je.

Kaže da se osjeća kao pobjednica i da se ne želi zamarati drugim brojkama.

"Znamo da smo ušli u ovu utrku po istim izbornim pravilima gdje bošnjački narod može uzurpirati poziciju hrvatskog člana, ali ja se osjećam kao pobjednica hrvatskog naroda. U protivnom, najveći gubitnik može biti Bosna i Hercegovina", rekla je Krišto.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok