Federalni zavod za zapošljavanje županijskim službama za zapošljavanje dostavio je konačne popise nezaposlenih osoba koje imaju pravo na po 100 KM jednokratne novčane pomoći, a prema dopuni Uredbe o pomoći stanovništvu Vlade Federacije BiH, potvrđeno je za Faktor u Uredu za informiranje Vlade FBiH.

- Županijske službe su na osnovu tih listi dužne podnijeti službeni zahtjev Vladi Federacije BiH za isplatu novca za ove namjene iz proračuna Federacije, kako bi bile u mogućnosti isplatiti pojedinačne naknade od 100 KM na bankovne račune korisnika. Uredbom je određen rok za isplatu do 30. studenoga 2022. godine - kazali su u Federalnoj vladi.

Naglašavaju da, u slučaju da županijska služba za zapošljavanje nema valjan podatak o bankovnom računu, korisnici trebaju taj podatak dostaviti svojim županijskim službama najkasnije do 30. listopada ove godine.

- Iz stručnih službi su također preporučili nezaposlenima da u svojim službama za zapošljavanje provjere imaju li podatak o njihovom transakcijskom računu, a kako bi mogli na vrijeme djelovati i ostvariti ovo pravo koje im pripada Uredbom Vlade FBiH - kazali su u Vladi FBiH.

Po 100 KM trebalo bi dobiti oko 270.000 nezaposlenih.

Iako je ranije rečeno da je u Hercegovačko-neretvanskoj županiji počela isplata jednokratne novčane pomoći s federalne razine, u Službi za zapošljavanje HNŽ su objasnili da je riječ o isplati po 100 KM nezaposlenim od novca koji je osigurala Vlada HNŽ.

- Prije Vlade FBiH, Vlada HNŽ je donijela odluku o isplati po 100 KM nezaposlenima u našoj županiji. To je završeno i sada čekamo instrukcije sa federalne razine kao i ostale županijske službe - kazali su.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok