Predsjednik HDZ-a Dragan Čović rekao je da je na sjednici Predsjedništva HDZ-a bilo govora o dvije točke.

- Ako sam dobro shvatio, prema novom Izbornom zakonu 30 dana od proglašenja izbora bi trebalo završiti sve što se tiče zakonodavne vlasti, zastupničkih domova, izvršne vlasti. O tome smo posebno raspravljali unutar HDZ-a. Od sutra krećemo s razgovorima s partnerima s kojima bi mogli činiti vlast - rekao je Čović.

Dodao je kako je veliki posao ispred njih.

- Iako je zakon jasan, mi bi trebali za sve izabrane dužnosnike dobiti papir za prihvaćanje mandata. Do kraja mjeseca bi trebali imati sve zakonodavne vlasti i izvršne vlasti, predsjednika Federacije, kao i zamjenici, domove naroda. Predsjedatelj Vijeća ministara BiH bi trebao biti iz HDZ-a. Do sada smo imali jako mnogo razgovora. Želja bi mi bila da u iduća dva tjedna sve razgovore završimo, naglasio je, prenosi Avaz.

- Definirali smo našu strategiju na razini Federacije kako doći do zadovoljavajuće rješenja za poziciju HDZ-a BiH zajedno s partnerima iz HNS-a. HNS je spreman ubrzati stvar da imamo vlade u svim županijama i da imamo usvojene proračune na svim razinama. Time bi pokazali iskorak u izvršnoj vlasti - rekao je Čović.