Bivši srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik napustio je današnju sjednicu novog saziva tog tijela, a nakon toga poslao poruku putem Twittera i problematizirao govor Željka Komšića.

"Sve što je Željko Кomšić rekao u svom obraćanju je čista laž, zbog čega sam i napustio konstitutivnu sjednicu dok je on govorio. Željko Кomšić nije izabran od strane građana i građanki, kako to lažno tvrdi, nego ga je birao jedan dio Federacije, i to ne onaj koji je trebao - hrvatski narod, kako to nalaže Ustav BiH, nego bošnjački. Кomšić je prevarama i lažima došao do pozicije u Predsjedništvu i po četvrti put oteo Ustavom definirano pravo hrvatskom narodu da bude biran, a istim spletkama koristio se i sve ove četiri godine koje smo obavljali dužnost kolektivnog šefa, da svoje osobne stavove predstavi kao službeni stav Predsjedništva", naveo je Dodik.

Dodik je zatim napisao da je "izmišljotina" dio govora o integracijama i suradnji s NATO-om.

"Ne postoji NATO put BiH, nema usuglašenog stava o članstvu, postoji samo suradnja i ovakvim svojim nadobudnim ponašanjem i jednostranim istupanjem još jednom je pokazao kakva će njegova politika biti i ubuduće. To je politika laži, podvala i sramoćenja BiH na međunarodnom planu", naveo je Dodik koji je jučer preuzeo funkciju predsjednika Republike Srpske.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok