• Short title article: Presuda

Kantonalni sud u Zenici, postupajući prema optužnici Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, donio je prvostupanjsku presudu protiv Vasvije Mehić (45) iz Maglaja zbog ubojstva i pokušaja ubojstva. Njoj je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od osam godina.

Udarci po glavi

Mehić je optužena da je 8. kolovoza 2022. godine u jutarnjim satima u Misurićima kod Maglaja letvom nasmrt pretukla sestrića E. J. te da je pokušala ubiti N. S. Javlja Avaz.

- U napuštenom pomoćnom objektu, vlasništvo S. A., sa svojim sestrićem E. J. konzumirala je alkohol. Nakon što je došlo do međusobne prepirke i rasprave zbog toga što je E. J. uzeo njen mobitel i nije htio da ga vrati, u namjeri da ga usmrti, fizički ga je napala letvom dužine 70 centimetara - navedeno je u optužnici Tužilaštva ZDK.

Udarila ga je najmanje četiri puta u glavu, uslijed čega je E. J. zadobio teške povrede, od kojih je nekoliko dana kasnije preminuo.

Vasvija je nakon toga otišla, ali se na mjesto događaja vratila u večernjim satima sa Z. A. te je pozvala Hitnu pomoć i policiju.

Mehić se tereti i da je 7. prosinca 2022. godine u Starom Gradu u Maglaju pokušala ubiti N. S. u njegovoj kući, gdje su pili alkohol.

Slomljena vilica

On joj je predložio da imaju seksualni odnos, što je ona odbila. Povukao ju je prema krevetu da legne pored njega, a ona je uzela cjepanicu dužine 40 centimetara i udarila ga devet puta u glavu i grudi.

Cjepanicom mu je polomila vilicu, jagodičnu kost i nos, nakon čega je pozvala Hitnu pomoć i policiju. Vasvija Mehić je ranije osuđivana.

Optuženoj je izrečena i mjera sigurnosti obaveznog psihijatrijskog liječenja koja traje dok ne prestanu razlozi zbog kojih je izrečena, ali najduže do isteka izdržavanja kazne zatvora.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok