Volite se hraniti zdravo, a to i činite, ali i unatoč tome i dalje se debljate i nikako vam nije jasno zašto.

Nakon ovoga će vam postati, piše Prevention.

Radi se o aditivu, koji je sastavni dio naše prehrane i kojeg svakodnevno konzumiramo, a on se naznačuje kao E 621, a zove se mononatrijev glutaminat.

Istraživanja provedena u Japanu dokazala su kako taj aditiv  potiče lučenje inzulina te postajemo izuzetno gladni, a potiče i pohranu masti, što vodi gomilanju kilograma, a zna uzrokovati i napadaje panike.

Dakle, ubuduće biste trebali čitati pažljivo svaku deklaraciju na proizvodima koje svakodnevno konzumirate, a namirnice koje obiluju aditivom su: gotovi umaci, kašice za bebe, kockice za juhu, proteinski praškovi i veganske kobasice.

Razni umaci sadrže mononatrijev glutaminat, a umake jako često konzumiramo i to s tjesteninom, salatama i rižom te tunom. A kada birate hranu za bebe budite posebno oprezni jer nikako ne želite svoje dijete izložiti nepotrebnom riziku pa mu radije sami blenderom miksajte voće i povrće.

Također, on je pojačivač okusa hrane pa je dodatak kremastim juhama iz vrećice pa tako, ukoliko želite zdravu prehranu potrudite se pripraviti hladnu povrtnu juhu sa svježim povrćem i namirnicama što će vam trajati dulje, ali će biti mnogo zdravije, a to je ionako najvažnije.

Nadalje, ako redovito vježbate zasigurno posežete za proteinskim praškovima kako biste povećali mišićnu masu, no radije su suzdržite od njihova pretjerana upotrebljavnja jer tijelo aditive ne voli.

Ni za vegane vijesti nisu naročito dobre jer je soja GMO uzgojena te obiluje aditivima pa je poželjnije jesti voće i povrće svježe kupljeno i pripremljeno, a za koje znate da će vam nadoknaditi željezo, koje ne unosite mesnim proizvodima.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok