• Short title article: Pomaže i kod dijabetesa

Za zdravo srce i sprječavanje kardiovaskularnih bolesti, kardiolozi preporučuju konzumiranje bobičastog voća, jabuka ili banana.

Borovnice

“Bobičasto voće ima posebno visok sadržaj antioksidanata i vlakana. Osim što su vlakna zdrava za crijeva, ona su ključna i za zdravlje srca jer pomažu u održavanju kolesterola na zdravoj razini i sprječavaju rast krvnog tlaka“, kaže kardiologinja Joy Gelbman. 

Jabuke

Sadrže polifenole i flavonoide koji imaju važna antioksidativna svojstva. Jabuke su dobar izvor vlakana, vitamina C i kalija, a svi oni su dobri za zdravlje kardiovaskularnog sustava. “Jabuke imaju niski glikemijski indeks pa pomažu u smanjenju rizika od dijabetesa i kolesterola, što zauzvrat smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti“, objasnila je liječnica za Prevention, prenosi Krstarica.

Banane

“Banane su dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, vitamina B6, kalija, magnezija i antioksidanata. Ove hranljive tvari, ne samo da podržavaju srce, već pomažu tijelu i na druge načine. Dijetalna vlakna pomažu probavu, vitamin C jača imunitet, a vitamin B6 važan je za razvoj mozga i živaca“, naglašava liječnica.


 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok