Bivši glavni liječnik u Formuli 1 Gary Hartstein iznio je u srijedu zabrinjavajuće ocjene stanja Mihaela Schumachera. Hartstein je bez uvijanja rekao da bi se javnost trebala pripremiti na najgore vijesti.

Sedmerostruki svjetski prvak Formule 1 već je 87. dan u komi u bolnici u Grenobleu, nakon što je u siječnju doživio nesreću na skijanju tijekom odmora s obitelji u francuskim Alpama. Bivši šef liječničke službe u Formuli 1, Gary Hartstein, iznio je u srijedu svoje mišljenje, koje nikako nije pozitivno ni po Schumachera, a ni po liječnički tim koji brine o prvaku u francuskoj bolnici.

Hartstein je u razgovoru Daily Mail izjavio kako je Schumacher nakon nesreće bio prevezen u 'krivu bolnicu', u lokalnu umjesto u specijalističku kliniku.

"Pacijenti s takvim ozljedama glave se ne primaju u bolnice koje nemaju maksimalni neurokriruški kapacitet", rekao je doktor koji je radio u Formuli od 2005. do 2012. godine.

Posebno je zabrinjavajuća njegova ocjena da su doktori u Grenobleu napravili niz ozbiljnih propusta u liječenju zbog čega su šanse za oporavak 45-godišnjeg prvaka nakon 87 dana u komi - minimalne.

"Moguće je da je liječnički tim u Grenobleu unatoč teškom stanju pacijenta odlučio obitelji uskratiti najgoru moguću prognozu, zbog eventualnih pogrešaka u procjenama koje su napravili tijekom liječenja", ocijenio je Hartstein.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok