U ponedjeljak je Sportski arbitražni sud (CAS) u Lausannei odbio žalbu hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića na kaznu FIFA-e. Dinamov branič mora pauzirati 10 utakmica i ne smije na SP u Brazil.

Podsjetimo, Šimunić je nakon pobjede Hrvatske nad Islandom i prolaskom na Svjetsko prvenstvo uzeo mikrofon na Maksimiru i uzvikivao 'Za dom', dok su mu tribine uvraćale 'spremni'.

Kako je FIFA našeg nogometaša kaznila s ogromnih 10 utakmica zabrane za reprezentaciju, postalo je jasno da je Šimunić došao do kraja karijere za Vatrene, a dodatno je zabolio dodatak da australski Hrvat ne smije biti prisutan utakmicama niti na stadionu u Brazilu.

Josip i njegov odvjetnik prošli tjedan su pokušali dokazati da on nije htio nikoga diskriminirati, a jedan od svjedoka bio je i hrvatski izbornik Niko Kovač. No, nisu uspjeli. Kako donosi službena stranica GNK Dinamo, žalba je odbačena i Šimunić će SP morati pratiti preko malog ekrana.

"Ovdje nije pobjedila pravda nego snaga Svjetske nogometne reprezentacije koja je svoju kaznu temeljila na političkom, a ne pravnom aspektu Šimunićeva slučaja", poručio je odvjetnik Davor Prtenjača koji je odluku suda primio mailom.

Ostaje mu još moguća žalba Vrhovnom sudu Švicarske, ali kako Niko Kovač u utorak šalje FIFA-i popis od 30 kandidata, za Šimunića više nema šanse da nastupi u Brazilu.

Net.hr

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok