Zavidni sportski rezultati koje su košarkašice ŽKK Livno postizale tijekom cijele godine i osvajanje srebrne medalje kadetkinja na velikom finalnom turniru Prvenstva Bosne i Hercegovine, koji se protekloga vikenda održao u Livnu, povod su jučerašnjeg  svečanog prijama kod ministra znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije Petra Galića.

Pored košarkašica ministar je ovom prilikom primio i njihove trenere Edu Doračića i Slavka Krištu.

Rezultat je ovo vrijedan spomena pogotovo ako znamo da je na državnom kadetskom prvenstvu sudjelovalo više od dvadeset ekipa iz tri košarkaška saveza i da je ovaj poraz u finalnoj utakmici za prvaka, jedini poraz ove kadetske ekipe tijekom cijele košarkaške sezone.

Ne samo da je ova kategorija košarkašica ŽKK Livno ostvarila ovako značajan rezultat, nego su i mlađe kadetkinje na kraju košarkaške sezone osvojile drugo mjesto u državi, dok su juniorke zauzele 3. mjesto u ligi Herceg-Bosne.

Osvajanjem ove srebrne medalje kadetkinja, klub je na kraju sezonu završio sa 6 trofeja, što ga čini najtrofejnijim kolektivom u Hercegbosanskoj županiji ove godine.

„Izuzetno mi je drago i počašćen sam što imam priliku primiti ovako uspješan sportski klub što dokazuju i ovi brojni trofeji koji vas čine jednim od najboljih ženskih košarkaških klubova u Bosni i Hercegovini. Čestitam vama i vašim trenerima na uloženom trudu i svima skupa želim puno uspjeha u daljnjem radu i natjecanju i vjerujem da će te postizati još bolje rezultate sljedećih natjecateljskih sezona“, rekao je ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije Petar Galić.

Priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok