Na 40. sjednici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora održanoj u srijedu u Zagrebu predstavljen je novi proračun koji je za 43 milijuna kuna manji na prihodovnoj strani u odnosu na prethodni plan za 2020. pa će ukupan iznos proračuna biti 150,9 milijuna kuna.

Osim o financijama, članovi Vijeća HOO-a raspravljali su i na temu sazivanja, pripreme i provedbe izbora za mandatno razdoblje 2020. – 2024. Izborna skupština Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) održat će se u listopadu ove godine, kada istječu mandati vodećim tijelima nacionalne olimpijske udruge, a ne u jesen 2021. godine, kako svojim članicama dopušta Međunarodni olimpijski odbor (MOO) zbog odgode OI u Tokiju.

Od novosti iz razvojnih programa HOO-a dominiraju one iz Programa sufinanciranja rada trenera. Hrvatski nogometni savez predložio je uvrštenje u Program (od 1. srpnja 2020.) muškog seniorskog izbornika Zlatka Dalića sa statusom vrsnog trenera (mjesečni iznos 15.000 kuna bruto).

 

Budući da se Dalić početkom godine odrekao te mogućnosti, smatrajući da ima onih kojima je to potrebnije, i u drugom je HNS-ovu pokušaju ostao dosljedan sebi. Prihvatio je nominaciju matičnog saveza uz uvjet da se njemu namijenjeni iznos preusmjeri potrebitima, drugim riječima – u humanitarne svrhe.

Od istog datuma članovi Vijeća jednoglasno su prihvatili prijedloge o uvrštenju Marka Šumana (trener najboljeg hrvatskog skijaša Filipa Zubčića), također u skupinu vrsnih trenera, te izbornika hrvatske atletske reprezentacije Mladena Katalinića u kategoriju trenera za razvoj pojedinog sporta.

Budući da su u prvoj polovici godine izostala brojna natjecanja, u razvojnim programima sportaša samo je jedna promjena – europska U-21 prvakinja u karateu Jelena Pehar uvrštena je od 1. lipnja u Razvojni program III.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com