Reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je u Zenici od slabašnog Cipra na otvaranju novog kvalifikacijskog ciklusa. Do pobjede nije stigla ni Nizozemska, a Turska je završila pregažena na Islandu.

Nakon što su po prvi put izborili nastup na jednom velikom natjecanju ove godine u Brazilu, izabranici Safeta Sušića nisu na pravi način otvorili novu nogometnu epizodu. Protiv slabašnog Cipra koji prije nekoliko dana nije izgledao opasno protiv Hrvatske Bosna je doživjela neugodan poraz koji bi joj mogao naštetiti u nastavku kvalifikacija.

Sve se činilo dobro na samom početku za BiH, jer je već u šestoj minuti zabio Vedad Ibišević na asistenciju Vršajevića. No u nastavku susreta dogodio se potpuni preokret, a junak gostujuće pobjede bio je Christofi, koji je s dva gola donio tri boda Cipru.

U istoj grupi Wales je iščupao pobjedu protiv Andore. Gubili su Velšani protiv autsajdera, ali je s dva gola Gareth Bale sve preokrenuo.

Iznenađenja je bilo i u skupini A. Island se neočekivano lako obračunao s Turskom. Golove za domaće zabili su Boedvarsson, Sigurdsson i Sigthorsson, dok je Toprak pocrvenio kod gostiju. Čini se da islandski plasman u dodatne kvalifikacije prošle godine nije bilo slučajnost.

Nizozemska obično lako pobjeđuje u kvalifikacijama, ali ovog utorka nije uspjela u Češkoj. Povela je Češka golom Dockala, izjednačio je De Vrij, a u 90. minuti Pilar donio domaćima pobjedu. Puno posla za novog izbornika Guusa Hiddinka na vrućoj klupi narančastih...

Tportal

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok