Izbornik Zlatko Dalić ipak nije poštedio Ivana Perišića kako bi ga odmorio već je situacija puno ozbiljnija - strijelac dva gola u grupnoj fazi pozitivan je na koronavirus!

Naime, vjerovalo se da je Perišić dobio poštedu zbog umora, da se rehabilitira prije važne utakmice, ali to je bilo poprilično čudno jer jedini je izostao. No nije bilo razloga u trenucima tog treninga dalje propitivati situaciju oko Ivana. Nažalost, sad je jasno o čemu se radilo. Piše Večernji list.

Grozna je to vijest jer sad sasvim sigurno jedan od najboljih igrača Vatrenih neće moći zaigrati protiv Španjolske u osmini finala.

Ujedno, bilo je pitanje i s kim je još bio u kontaktu, odnosno, jesu li bili u opasnosti od neigranja još neki Dalićevi izabranici. Slučaj Billyja Gilmoura utjecao je na engleske nogometaše pa Mason Mount i Ben Chilwell nisu mogli zaigrati protiv Češke, a upitni su i za Njemačku. Srećom, svi ostali igrači su negativni.

Iz Hrvatskog nogometnog saveza potvrdili su ove informacije:

- Liječnička služba reprezentacije izolirala je Ivana od drugih članova reprezentacije te je odmah detaljno o situaciji obavijestila nadležnu epidemiološku službu, uz dokaze o poštivanju svih mjera zaštite od širenja koronavirusa. Perišić će provesti 10 dana u samoizolaciji te u tom razdoblju neće konkurirati za utakmice hrvatske reprezentacije - navodi HNS u priopćenju, u kojem se nastavlja:

- Svi ostali reprezentativci, članovi stožera i delegacije su negativni. Reprezentacija u 10:35 ima let iz Pule u Kopenhagen gdje u ponedjeljak 28. lipnja igra utakmicu osmine finala Europskog prvenstva protiv Španjolske.

Perišić je zabio pogodak Češkoj za konačnih 1:1 i donio Hrvatskoj nadu za utakmicu sa Škotima, u smislu da je pobjeda bila ta koja sigurno vodi u osminu finala. A onda je i u toj utakmici zabio glavom za konačnih 3:1. Bit će teško bez Ivana...

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok