‘‘Moja je želja da diskretno odletim, bez puno pompe, i pozdravim se sa svima koji su mi omogućili da mi život bude uglavnom pozitivan. I da se to dogodi u snu, jer je to najljepša smrt. Da ne patim, s obzirom na to da mi je prag tolerancije na bol vrlo nizak‘‘, rekao je za Gloriu Ćiro Blažević koji vodi još jednu bitku s karcinomom.

Najtrofejniji nogometni trener prije sedamnaest se godina u Innsbrucku podvrgnuo operaciji zbog raka prostate. Godinu dana kasnije dijagnosticiran mu je melanom u početnoj fazi, pa je i taj problem riješio operacijom, a prije tri mjeseca opet se suočio s karcinomom koji je, nažalost, metastazirao.

Gloria piše kako nije još vrijeme za crne misli jer je ''Ćiro ipak fajter i ne prepušta se tako lako''.

Usprkos borbi s karcinomom i koroni, nastoji živjeti sasvim normalno.

''Odem na kavu u svoj omiljeni kafić, pratim sve što se događa nogometu jer to je i dalje moj život, još vozim pa odem do Kraljevice… Ponašam se kao da mi nije ništa i kao da nisam bolestan – kao da nema tog zla koje nas je snašlo. Dva puta sam cijepljen, nadam se da ću uskoro primiti i treću dozu, jer bez obzira na moje zdravstveno stanje, nemam nikakvih kontraindikacija da to ne učinim'', kazao je trener svih trenera za Gloriu.

Rekao je kako mu fali mladosti i mladenačke energije.

''Unatoč vježbanju, tonus mišića nogu mi, nažalost, više nije kao u mladića i zapravo je moj korak postao starački nestabilan. Ali, pravim se važan pa hodam kao vojnik. Ne znaju ljudi koliko se naprežem za svaki korak. Ako sve ovo preživim, morat ću hodati sa štapom'', rekao je Ćiro.

Rekao je kako nije imao nikakvih tegoba, već da je to doznao na redovitom pregledu.

''Išao sam prekontrolirati krv i nalazi su pokazali da mi je povišen PSA, specifičan antigen koji može ukazivati na karcinom prostate. Uredno sam se kontrolirao svih ovih godina otkako sam operiran i uvijek je taj antigen bio 'nula', a sad se odjednom 'popeo' na šest. Kad mi je liječnica priopćila da sumnja na karcinom, osjećao sam se kao da mi je rekla da sam osuđen na smrt, ali stoički sam to podnio.

Daljnje pretrage pokazale su da je karcinom na istom mjestu gdje sam prije sedamnaest godina operiran, ali se i malo proširio. Nije mi preostalo ništa drugo nego da se ponovno prepustim liječnicima, a vjerujte mi, nitko bolje od Ćire Blaževića ne zna kako su hrvatski liječnici, baš kao i nogometaši, najnadareniji na svijetu'', govori legendarni trener, kojeg je prostata počela mučiti još 2002., ali je vjerovao da je samo riječ o jakoj upali.

''Jedan mi prijatelj kaže: 'Ćiro, ako ti na sprovod dođu svi oni koji su se ikad fotografirali s tobom, bit će to kolona od Dubrave do Mirogoja'.''

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok