Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u gostovanju na RTS-u osvrnuo se i na završnicu Mundijala 2022, gdje će u subotu (16 sati) za treće mjesto igrati Hrvatska - Maroko, a dan kasnije u istom terminu na programu je veliko finale Argentina - Francuska.

- Čestitam svima koji su navijali za Hrvatsku na izvanrednim rezultatima. Ja sam bio i uz Argentinu, ali i uz Maroko. Mislim da komšije ne birate, tu vas Bog postavi, a prijatelje birate. Kada bih analizirao zbog čega sam navijao za sve druge osim za Hrvatsku, onda tu ima dosta razloga. Oni su i porodični i emotivni. Navijao sam za sve druge protiv komšija, jer prijatelje birate i po sferama interesa, po odanosti, po međusobnom poštovanju, a ne po tome gdje žive. Idite u Hrvatsku na more, ja neću, lijepo se provedite i sve vam najbolje želim, navijajte za Hrvatsku, ima vas 11-12 posto koji ste navijali za njih, sve najbolje vam želim, ja neću - rekao je Vučić. Prenosi Avaz.

Na konkretno pitanje za koga će navijati u finalu, opet se okrenuo utakmici Hrvatske.

- U finalu ne znam za koga ću navijati, ali znam za koga ću u utakmici za treće mjesto - za Maroko. To su naša braća koja nikada neće priznati nezavisno Kosovo, oni imaju probleme sa Zapadnom Saharom. Vi ćete reći cijeli Novi Pazar navija za Maroko jer su muslimani, pa što? To su naša braća i prijatelji - zaključio je Vučić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok