• Short title article: Hrvatski izbornik

Iako je imao ponuda sa svih strana svijeta, Zlatko Dalić sasvim sigurno ostaje za kormilom hrvatske nogometne reprezentacije, a to je u subotu najavio i predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Naime, na međunarodnoj konferenciji o kondicijskoj pripremi sportaša, u organizaciji Kineziološkog fakulteta, vodeći ljudi hrvatskog nogometa pričali su o ‘hrvatskoj nogometnoj izvrsnosti’.

Tako je predsjednik Saveza Kustić ,između ostalog spomenuo ugovor izbornika Dalića i otkrio kako će se s njim uskoro potpisati novi ugovor do 2026. godine.

Zlatko Dalić ostaje izbornik

“Neki kažu da kod nas nema trenera, ima ih. Uskoro ćemo sa Zlatkom Dalićem produžiti ugovor. Imao je brojne ponude, ali drago nam je što je orijentiran na rad u reprezentaciji i što ostaje izbornik na duže vrijeme”, najavio je Kustić.

Zlatko Dalić preuzeo je Hrvatsku reprezentaciju u listopadu 2017. godine, a u 70 utakmica na klupi Vatrenih upisao je 38 pobjeda, 14 remija i 18 poraza te je osvojio svjetsko srebro u Rusiji 2018. i svjetsku broncu u Katru 2022. godine.

Ugovor je Zlatku Daliću istjecao u ljeto 2024. godine no ništa se u HNS-u ne prepušta slučaju, a i što je Hrvatska bez Dalića, ali i Dalić bez Hrvatske.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok