• Short title article: Nova Hrvatska

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra protiv Turske igra utakmicu drugog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Vatreni su remizirali s Walesom što daje dodatni značaj utakmici s Turcima.

Uoči utakmice u Bursi, javnosti se obratio Zlatko Dalić i Ivan Perišić. Naš novinar Tomislav Dasović bio je na licu mjesta, konferenciju za medije mogli ste gledati uživo.

- Ostali smo bez Petkovića i Livaje, ali nismo nikoga zvali jer na toj poziciji imamo Kramarića i Musu. Ići će novi napadač, a ostalo ćemo složiti. Odlučit ćemo večeras nakon treninga. Svi ostali igrači su zdravi i spremni za utakmicu.

Situacija Kramarić - Perišić?

- To je odluka u sekundi. Razgovarao sam s Kramarićem, svjestan je da je imao bolja riješenja od onoga što je napravio. Nećemo od toga praviti dramu niti to želim. Riješili smo to, takve stvari se dogode. Idemo dalje kao momčad.

Dalić je prokomentirao novu Hrvatsku.

- Radimo smjenu generacija, dolaze novi igrači. Radimo i pokušavamo. Ne želim raditi puno promjena, ali smo to prisiljeni dok ne vidimo da je to to. Imamo okosnicu od pet - šest igrača, a oko njih slažemo sve ostalo. Dolaze mladi igrači, imamo dva braniča od 21 godinu koji igraju u prvoj momčadi. Imamo potencijala, ali je teško stalno proizvoditi igrače. Nas je 3.5 milijuna, a vas (Turaka) je 80 milijuna. To je velika razlika. Bursa ima tri milijuna, a mi imamo tri i pol. Treći smo na svijetu pa vi pitajte kako.

Osvrnuo se na Tursku.

- Nezgodna reprezentacija, jako kvalitetna, imaju sjajne pojedince. Bit će teža utakmica jer je Turska bolja od Walesa. Morat ćemo se čvršće braniti, neće biti jednosmjerna ulica kao protiv Walesa. Bit će puno zahtjevnije i s puno respekta ulazimo u utakmicu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok