• Short title article: Ništa loše o Srbiji

Zlatko Dalić je na Simposaru, sportskom simpoziju u Sarajevu, govorio o fenomenu hrvatske reprezentacije i dotakao se reprezentacija iz regije:

"Srbija ima skoro podjednaku ekipu kao mi, ali nešto joj fali. Mi smo se dobro posložili na svim razinama i tad su počeli rezultati dolaziti. Normalno je da navijam za reprezentacije iz regije, da navijam za Srbiju protiv Nigerije. Pa za koga bih trebao navijati?"

Dalić je želio ispraviti jednu nedoumicu ili pogrešno tumačenje onog što je jednom rekao o toj reprezentaciji: "Nikad nisam loše govorio o Srbiji. Rekao sam jednom da ih ne želim u skupini. Pa normalno je da želim Škotsku koju ćemo pobijediti, a ne Srbiju koja je jaka, u utakmici koja donosi naboj i sve što ide uz to. Nisam time podcijenio Srbiju. Imaju potencijala, dobre igrače, ali im fali još nešto."

Izbornik Hrvatske je rekao da ne želi Srbiju prije ždrijeba skupina na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Tom zgodom susreo se s izbornikom Srbije, a u sjećanju je ostao jako srdačan susret i razgovor s kolegom, Draganom Stojkovićem Piksijem. Dalić je komentirao taj susret:

"Piksi je bio nogometni bog, divio sam mu se kao igraču. Kad smo se sreli u Kataru, izgrlili smo se i pričali kao da se znamo 100 godina."

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok