Predstavnike Biciklističkog kluba Livna i članove kluba: Antonija Baraća, Ivana Deronju i Ivana Krželja jučer su u zgradi Vlade primili predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić i ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa, Petar Galić.

Povod prijema je veliki uspjeh članova ovog BK iz Livna na održanom Balkanskom prvenstvu, 5. srpnja, u Grčkoj. U disciplini brdskog biciklizma titulom prvaka Balkana okrunio se Antonio Barać, dok je drugo mjesto na ovom prvenstvu osvojila Marina Mandušić iz Tomislavgrada. Tom povijesnom uspjehu pridružili su se Ivan Deronja i Zvonimir Barišić koji su na tom Prvenstvu imali zapažen nastup. Ivan Krželj zbog pada i lakše ozljede nije uspio završiti utrku.

Predsjednik Vlade Draško Dalić i resorni ministar Petar Galić na početku sastanka čestitali su biciklistima i upravi na povijesnom uspjehu kluba i što su svojim velikim trudom i radom uspješno prezentirali svoj grad i Hercegbosansku županiju. 

Nakon što su podijelili svoja iskustva s održanog Balkanskog prvenstva, članovi BK Livno zahvalili su predsjedniku Vlade na financijskoj potpori za odlazak u Grčku bez koje 5 članova ne bi moglo nastupiti na prvenstvu i ostvariti tako veliki uspjeh. Iznijeli su svoje planove u što se ubraja i prvenstvo BiH u biciklizmu, koje će se drugu godinu za redom održati u Livnu 19. srpnja 2015. godine u Crnoj stini.

Na tom prvenstvu očekuje se nastup 120 natjecatelja iz Republike Hrvatske, BiH i šire regije.

Domaćini ovogodišnjeg prvenstva dobili su potporu Vlade Hercegbosanske županije kao pokrovitelja Državnog prvenstva.

„Čast nam je što će državno natjecanje u biciklizmu biti održano u Livnu, a tome ste vi najviše doprinijeli postizanjem rezultata koji su pronijeli ime Livna i Hercegbosanske županije”, reko je resorni ministar Petar Galić.

„BK Livno će i ubuduće imati potporu Vlade Hercegbosanske županije, jer je ovo jedan od najboljih rezultata u BiH,što je ujedno i primjer kako se s velikom voljom i trudom može doći do priznanja i uspjeha”, rekao je predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok