Na inicijativu predstavnika Županijskog nogometnog saveza Hercegbosanske županije danas je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije resorni ministar Petar Galić organizirao sastanak kojem je nazočio i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić.

Ispred ŽNK HBŽ sastanku su nazočili Ivan Perić, predsjednik ŽNK HBŽ, Ivan Tabak, tajnik ŽNK HBŽ, Stipe Vukadin član IO NS FBiH, Ilija Bagarić, predsjednik HNK „Tomislav”, Borislav Kovač, predsjednik NK „Troglav”.

Razgovaralo o aktivnostima potrebnim za normalno funkcioniranje nogometnih klubova na prostoru Hercegbosanske županije.

Ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa, Petar Galić osvrnuo se na dosadašnju suradnju Vlade i  ŽNK HBŽ koju je ocijenio zadovoljavajućom, u nadi da će se suradnja nastaviti. Predsjednik Vlade, Draško Dalić dao je podršku radu i djelovanju Županijskog nogometnog saveza Hercegbosanske županije.

Dogovoreno je da će se uplata dijela kotizacije za klubove nastaviti uplaćivati Županijskom nogometnom savezu, iz razloga što se dosadašnja trogodišnja praksa pokazala dobrom.

Također je dogovoreno da će članovi ŽNK HBŽ s predstavnicima drugih sportova u narednom razdoblju zajedno s resornim ministarstvom znanosti, prosvjete, kulture i športa raditi na kreiranu novog Zakona o športu.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok