Manijak je i prije silovao - ako je to pravi termin - prethodno “razapevši” žrtvu uz pomoć čvrste ljepljive trake, ali sada je prvi put žrtva i umrla, pa se serijalni nasilnik pretvorio u ubojicu.

Doduše, istražitelji tvrde da njemu nije bila cilj smrt nego duga patnja njegovih žrtava - ali to malo mijenja na stvari: opasan nasilan luđak operira po Toscani, između Firenze i Prata, a istražitelji mu već godinama ne uspijevaju ući u trag, piše Jutarnji list.

Pitanje je da li se zaista i trude, s obzirom na žrtve koje bira: ovisnice o drogi, prostitutke, koje kupi kao klijent, pa ih ljepljivom trakom veže za kakvu rešetku ili nešto slično kao da su razapete na križu, a onda ih siluje nekim predmetom, uglavnom ili kocem ili drškom metle.

Sve su preživjele i svjedočile, uzalud, a onda je na red stigla Cristina Andrea Zamfir (25), Rumunjka nastanjena u Italiji barem pet godina.

U ponedjeljak prijepodne na nju, golu golcatu osim tenisica na nogama, vezanu uz rešetke, na koljenima i raširenih ruku, mrtvu i bijelu, naišao je slučajni šetač, koji se rekreirao baš pod podvožnjakom u Grobljanskoj ulici u Ugnanu, nadomak Firenze.

Umrla je desetak sati ranije, oko ponoći, točan uzrok utvrdit će autopsija.

Njezina odjeća i torbica, s dokumentima i novcem, nađeni su oko kilometar dalje. Baš na istom mjestu napadnuta je neka žena, ovisnica, još 2006. Još nekoliko njih uslijedilo je od 2009. do lanjskog ožujka.apadača su žrtve opisale kao muškarca srednjih godina, nižeg rasta, tamne kose.

Manijakalni nasilnik sve to vrijeme koristi isti tip ljepljive trake koju pribavlja teritorijalna ustanova javnog zdravstva, i to onu koja je dana na korištenje bolnici u Careggiju 2006. Unatoč tom podatku, koji bi morao bitno suziti broj sumnjivih (koliko je ljudi tog opisa moglo uzeti ljepljivu traku u bolnici u Careggiju), opasni divljak još nije nađen.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok