Najveća niskotarifna aviokompanija u središnjoj i istočnoj Europi, Viz Er (Wizz Air), priopćila je da besplatno prevozi spasioce i radnike registrovanih humanitarnih organizacija iz Europe ka Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Humanitarne organizacije koje žele u svibnju poslati spasilačku pomoć u Srbiju i BiH, koje su teško pogođene katastrofalnim poplavama, mogu se jave Viz Er-u na email adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., kako bi rezervirali aviokarte, sukladno raspoloživim mjestima , priopćeno je iz te zrakoplovne kompanije.

Organizacije trebaju navesti liniju i datume iz reda letenja tvrtke, koji je objavljen na sajtu wizzair.com, kao i da navedu broj putnika, njihova imena i funkciju u okviru humanitarne misije u kojoj će sudjelovati.

Viz Er će im osigurati besplatne povratne karte za bilo koju svoju liniju od europskih gradova do Beograda i Tuzle.

Ova avio-kompanija je u subotu, 17. svibnja, iz Njemačke u Beograd dovezla ekipu medicinskih radnika Međunarodne humanitarne organizacije “Humedica”, omogućivši im besplatan prijevoz humanitarne pomoći.

“Sa velikom pažnjom i zebnjom pratimo dešavanja u obje zemlje i ovom prilikom izražavamo najiskreniju sućut obiteljima čiji su najbliži nastradali. Ljudi u Srbiji i Bosni se odlučuju za nas kada su u pitanju turistička i poslovna putovanja, iu ovom trenutku kada se oni suočavaju s poteškoćama koje zahtjevaju hitnu pomoć, naša je dužnost da uzvratimo lokalnim zajednicama tako što ćemo asistirati humanitarnim organizacijama koje sudjeluju u akcijama spašavanja “, rekao je Danijel de Carvalho (Daniel de Carvalho) iz Viz Er-a.

On je dodao da će tvrtka rado sudjelovati u poticanju brojnih humanitarnih akcija kako bi se potrebna pomoć dopremila žrtvama poplava u Srbiji i BiH, navodi se u priopćenju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok