• Short title article: Sve zbog uvrede

 Okružni sud u Kölnu osudio je državljanina BiH (32) na doživotnu robiju zbog ubojstva državljanina Srbije (37) koje je izvedeno na posebno brutalan način.

Naime, riječ je o napadu iz ožujka, 2022. godine kada je ovaj 32-godišnjak sa još 30 članova svoje obitelji presreo žrtvu, a zatim su ga brutalno pretukli i pobjegli.

Sve se događalo u jednom kvartu u Kölnu, a povod napada je bila uvreda koju je bh. obitelji uputio brat žrtve, zbog čega su oni željeli da se osvete.

O njihovoj brutalnosti svjedoče i riječi predsjedavajuće sutkinje koja je rekla da sam napad i brutalnost svakog normalnog čovjeka ostavljaju bez teksta.

Podsjetimo, sve je počelo kada je brat žrtve snimio uvredljivi video u kojem prijeti članovima obitelji iz BiH. Riječ je, kako prenose mediji, o sukobljenim klanovima. Dodaje se da je zbog uvreda na snimku jedan klan odlučio da se osveti. Pišu Nezavisne.

Ubijeni muškarac je bio otac dvoje maloljetne djece. Na snimku nadzornih kamera, koje su i snimile ubojstvo, vidi se kako žrtva parkira automobil "Smart". Odjednom mu prilazi čovjek i razgovara sa njim. U međuvremenu sa suvozačeve strane, drugi muškarac mu vadi ključeve iz automobila. U trenutku prilazi oko 30 muškaraca sa svih strana i kreće linč. Nesretnog muškarca su izvukli iz vozila i brutalno ga udarali.

Tom prilikom je izboden 17 puta nožem. Teško povrijeđen samo se srušio na ulici, prevezen je u bolnicu, ali je ubrzo preminuo.

Odmah nakon linča, počinioci su pobjegli pješke, ali su potom ušli u nekoliko automobila. Na osnovu video materijala, policija je nekoliko nedjelja kasnije identificirala 18 osumnjičenih.

Kasnije je policija uspjela da uhiti trojicu osumnjičenih sudionika, a od kraja studenog trajao je proces protiv državljanina Bosne i Hercegovine koji je i osuđen

Kako navode njemački mediji, u čitavom procesu ima više od 30 optuženih, a za nekima od njih je izdata međunarodna potjernica na zahtjev tužilaštva u Kölnu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok