• Short title article: Rusija

Žena (47) je u Moskvi kupila lubenicu u blizini jedne od stanica metroa u glavnom gradu i umrla je nakon što je voće pojela kod kuće.

Kako piše Izvestia, kada je pojela voće kod kuće, počela se osjećati loše i jako je povraćala, ali nije zvala hitnu pomoć.

Kako je izvor prenio za ovaj ruski medij, majka preminule žene odlučila je pozvati liječnika sljedeći dan, no nisu joj uspjeli pomoći. Za sada se ne zna uzrok smrti, no Izvestia podsjeća da je 22. kolovoza sud u Moskvi osudio istrebljivača Antona Kotova na pet godina zatvora u “slučaju lubenica”, koji je rezultirao smrću dvoje ljudi.

Naime, 10. rujna 2021. godine 61-godišnja baka i njezina 15-godišnja unuka koje su kupile lubenicu u Magnitu u Moskvi umrle su od posljedica trovanja. Tri dana kasnije, Rospotrebnadzor (savezna agencija koja radi na pružanju nadzora i kontrole dobrobiti i prava potrošača i zaštite građana Rusije) je sugerirao da je uzrok trovanja mogla biti tvar za ubijanje insekata koja je korištena za tretiranje trgovine. Pregledom je kasnije potvrđeno da su u tijelima obje žrtve pronađeni etilen glikol i Cygatrin.

Kotov je pritvoren u rujnu 2021. i uhićen na dva mjeseca. Kasnije je ta mjera ublažena u kućni pritvor, a zatim je sud preinačio mjeru zabrane u zabranu obavljanja određenih radnji. Okrivljenik nije priznao krivnju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok