• Short title article: Ozljede čeljusti i glave

Ozljede čeljusti i glave zadobio je u istražnom zatvoru na Bilicama u Splitu u srijedu 31-godišnji Ante Rušić, osumnjičen za ubojstvo 22-godišnjeg Luke Bančića, no nije zadržan u bolnici.

Kombijem i u pratnji pravosudne policije u srijedu navečer doveden je u KBC Split gdje su mu liječnici utvrdili ozljede čeljusti i glave. U bolnici se doznaje da su mu ozljede sanirane, a s obzirom na to da se ne radi o težim tjelesnim ozljedama, otpušten je i odvezen natrag u zatvor, javlja Hina.

Liječnicima i pravosudnim djelatnicima je rekao da je ozljede dobio kad je pao s kreveta demantirajući da ga je netko u zatvoru pretukao.

U istražnom je zatvoru jer je nedavno, nakon svađe u središtu Splita, nožem napao Luku Bančića koji je od ozljeda umro u splitskom KBC-u.

To je ubojstvo potreslo cijeli grad, organizirali su se oproštaji od mladića, a u srijedu popodne i prosvjed "Danas Luka, sutra ja" ispred Županijskog suda koji je okupio oko 2.000 ljudi. Palile su se svijeće i ostavljalo cvijeće ispred kipa Božice pravde.

Građani su tražili da pravosudni sustav konačno "proradi", da se počinitelje kaznenih djela kažnjava na adekvatniji način te ustvrdili da se ubojstvo Luke Bančića ne može smatrati običnim nego teškim ubojstvom.

Tražili su i izmjene zakona, te najavili da će svoje zahtjeve poslati Vladi, Saboru i Ministarstvu pravosuđa.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok