• Short title article: 14-godišnjakinja

Uloga maloljetne kćerke (14) u stravičnom ubojstvu oca Saše Kulišića daleko je složenija nego što se moglo i pretpostaviti u prvim trenucima istrage, a njeno ponašanje šokiralo je istražitelje, ali i stručne radnike, saznaje Srpskainfo.

– Iako se ipak radi o djetetu, maloljetnoj kćerki žrtve, jako nas je iznenadilo što nije pokazala nikakve znakove empatije, odnosno da joj je žao zbog onoga što se dogodilo njenom ocu - otkriva do sada nepoznate detalje slučaja koji je šokirao cijelu regiju izvor Srpskeinfo.

U okviru istrage teškog ubojstva Saše Kulišića, maloljetna kćerka je saslušana pred psihologom i stručnim radnicima koje je iznenadila hladnokrvnost djevojčice od 14 godina.

Utvrđivanje odgovornosti

Maloljetnoj kćerki ubijenog Saše Kulišića koja je označena kao suizvršitelj u teškom krivičnom djelu produžen je pritvor rješenjem Osnovnog suda u Doboju koji je nadležan za vođenje postupka protiv osumnjičene s obzirom na to da se radi o starijoj maloljetnici.

Istovremeno, istraga i dalje ide u pravcu utvrđivanja odgovornosti tko je konstantno nabavljao lijek “treana“ jačine 10 mg kojim je duži period trovan ubijeni Saša Kulišić.

Upravo se kćerka ubijenog sumnjiči da je ocu u limunadu sipala lijek ”treana”, čime ga je neposredno prije ubojstva omamila.

Ovaj dio će također biti jasan nakon što se otklone svi problemi sa IZIS-om u Doboju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok