• Short title article: Strahota

Ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić objavljuje detalje strašnog raspleta događaja oko dvogodišnje djevojčice Danke Ilić koja je ubijena.

- Majka Ivana Ilić je došla iz Bora u 13.10, djeca su bila u dvorištu. Sin joj je tražio vodu.

- U ovom slučaju aktiviran je sistem "Pronađi me". Mi smo od izlaska iz stana pratili forenziku njezina telefona, njeno kretanje, pritom analizirajući sve moguće osobe koje su tu prolazile, rekao je ministar.

- Nazvala je muža u 13.41, a onda u 13.45 policiju koja je na lice mjesta izašla u 13.59 i odmah krenula u potragu, dodao je.

Danka se šetala cestom, majka je oko 13.50 vidjela bijeli auto. Prema iskazu, osumnjičeni za Dankino ubojstvo su bili na radnom zadatku, stigli su u 13.20.

- Vozilo u kojem su bili S.J. i D.D. je ispred ograde bilo dvije i pol minute, i prema izjavi osumnjičenih, tu su stali zbog potrebe za toaletom. Da bi potom, kada su krenuli, djevojčicu udarili na nekih 30 do 40 metara od mjesta za zaustavljanje. Automobilom je upravljao osumnjičeni D.D., dok je S.J., koji je bio suvozač, izašao iz auta, otvorio vrata i tijelo djevojčice, koja je bila bez svijesti, prebacio u zadnji dio vozila preko alata. Tijekom vožnje dogovorili su se da tijelo treba negdje baciti - rekao je Gašić.

Kako je dodao, po izlasku iz Banjskog polja u 14.00 sati zaputili su se starobajanskim putem i prilikom dolaska na deponij, na kojem su se zadržali minut i 49 sekundi, uzeli su dijete i bacili ga na brdo na kojem je bila gomila smeća.

- Osumnjičeni su bili u fiat pandi... U 13.57 ih je zaustavio otac djevojčice i pitao jesu li je vidjeli, rekao je da nisu i otišli. Prilikom dolaska na deponiju, S.J. je uzeo dijete i bacio je na deponij gdje je bilo smeće.

- D.D. je za to vrijeme bio pokraj auta pazeći da neko ne naiđe. Nakon toga su se vratili u firmu, ostavili vozilo. O monstruoznosti i hladnokrvnosti ubojica djevojčice svjedoči i činjenica da je S.J. po pozivu direktora istog dana otišao u Banjsko polje tražiti djevojčicu, svjestan da ju je hladnokrvno usmrtio - rekao je Gašić.

Gašić je rekao i da su početne informacije morali dobiti od majke.

Kako kaže, ukupno je napravljeno 15 poligrafskih testiranja. Pregledane su i snimke s deset kamera.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok