• Short title article: Istraga u tijeku

Smrt Dalibora Dragijevića, brata osumnjičenog za ubojstvo djevojčice Danke Ilić (2), već je u pozornosti javnosti nakon što je obdukcijom utvrđeno da je umro nasilnom smrću u policijskom pritvoru.

Cijeli slučaj istražuje Sektor unutarnje kontrole, koji je, prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže srpski portal Nova.rs, tražio suspenziju trojice policajaca koji su Dragijevića ispitivali u postaji.

Sektor unutarnje kontrole 1. svibnja izvršio je inspekcijski nadzor kojim su pokušali utvrditi okolnosti pod kojima je 7. travnja preminuo Dragijević. Službenici unutarnje kontrole, piše srpski portal, predložili su da se pokrene disciplinski postupak protiv trojice policajaca, kao i rješenje da ih se udalji iz službe.

Prema neslužbenim informacijama kojima portal Nova.rs raspolaže, policijska tortura vršena je nad Daliborom Dragijevićem od trenutka kada je priveden zbog sumnje da je bratu pomogao sakriti tijelo djevojčice. Pripadnici MUP-a su, piše portal, Dragijevića tukli tijekom dana, dok su ga vodili na različite lokacije kako bi im pokazao ono za što je tvrdio da ne zna - gdje se nalazi tijelo djevojčice.

Podsjetimo, Dragijević je priveden zbog sumnje da je nakon ubojstva pomogao svome bratu premjestiti tijelo djevojčice. Tada mu je određeno zadržavanje do 48 sati u policijskoj postaji u Boru. Iste noći policija je priopćila da je preminuo "prirodnom smrću". Vještačenje Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, međutim, pokazalo je da je umro od posljedica premlaćivanja. Tragovi su bili jasno vidljivi i detaljno opisani u nalazu vještaka, objavio je ranije srpski tjednik Radar.

Podsjetimo, djevojčica Danka Ilić nestala je u mjestu Bor u Srbiji 26. ožujka, a policijskom istragom je 4. travnja potvrđeno da je ubijena. Sumnja se da su ju automobilom udarili Srđan Janković i Dejan Dragijević. Nesreću je preživjela, no muškarci su ju potom udavili i bacili njeno tijelo, koje još uvijek nije pronađeno.

Još uvijek traje istraga koja bi trebala utvrditi sve okolnosti, a novost u slučaju predstavljaju rezultati vještačenja koji su stigli u Više javno tužilaštvo. Naime, ni na jednom od predmeta nisu pronađeni biološki tragovi nestale djevojčice, pisao je ranije portal Nova.rs. "Izuzeto je preko 500 tragova iz unutrašnjosti službenog automobila u Boru, kao i tragovi s vanjske strane automobila. Do sada su vještačenja pokazala da se ni na jednom tragu ne nalazi DNA Danke Ilić, kako u samom automobilu, tako ni na vanjskim dijelovima vozila", doznaje srpski portal od svojeg izvora.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok