• Short title article: Srpski odvjetnik pojasnio

Poznati srpski odvjetnik Borivoje Borović tvrdi da se više ne može govoriti da je dijete ubijeno te da nema razloga da osumnjičeni budu procesuirani, dodajući kako policija nije dobro odradila posao.

Nakon što je došlo do velikog preokreta u slučaju 2-godišnje Danke Ilić nestale u Boru još u ožujku, kada je jedan od osumnjičenih za njeno ubojstvo ipak negirao upletenost u zločin, odvjetnik Borivoje Borović objasnio je što bi se moglo događati u idućim danima. Podsjetimo, osumnjičeni Srđan Dragijević danas je bio saslušan pred Višim javnim tužiteljstvom u Zaječaru pred kojim je negirao da je vidio djevojčicu kobnog dana, a kamoli da ju je udario automobilom.

Dva mjeseca prije toga branio se šutnjom te nije htio ništa komentirati po tom pitanju, a odvjetnik Borović za Novu.rs tvrdi da se više ne može govoriti da je dijete ubijeno te da nema razloga da osumnjičeni budu procesuirani, dodajući kako policija nije dobro odradila posao.

- Tužiteljstvo i visoki policijski službenici su se jako eksponirali u medijima, htjeli su veličati njihov rad, što je na kraju ostalo bez rezultata. Tijelo nisu pronašli, a kako su prestrašili okrivljenika od kojeg su očito iznudili izjavu policiji, sada muškarac čeka priliku. Ako je ikada i priznao, nakon ubojstva Dragijevićeva brata, odustao je. Iskoristio je priliku i ustvrdio da mu je, budući da je bio u policijskoj postaji, pod torturom iznuđen raniji iskaz. Kad je čuo da mu prijeti doživotni zatvor za teško ubojstvo, da to neće biti tek manja prometna kazna, tada smo dobili taj obrat - objasnio je. 

- Ne možemo više reći da je dijete ubijeno. Nema pravne kvalifikacije. Materijalnih tragova nema i dijete se smatra nestalim. Ne vidim razloga da ih se kazneno goni. U biti, ova stavka apsolutno nije uspjela. Policija se osramotila jer ni nakon dva mjeseca nije pronašla tijelo, a očito je da nije na vrijeme poduzela kriminalističke i forenzičke radnje. Tijelo Danke Ilić neće biti pronađeno, istraga će stati svake sekunde, a cijeli slučaj pretvorit će se u farsu - smatra Borović. 

Danka Ilić je nestala 26. ožujka da bi policija poslije devet dana priopćila da su počinitelji uhićeni i da su priznali kako su Danku prvo udarili automobilom, zadavili je, a zatim njeno tijelo bacili na deponij odakle je poslije dva dana tijelo premješteno na za sada nepoznatu lokaciju tako da do danas nije pronađeno. Poslije svjedočenja Jankovića oglasila se i Ivana Ilić, majka Danke Ilić, koja je rekla kako je zatečena i da ne zna što bi rekla.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok