Foto: Livno Online

HDZ 1990 je u Livnu danas održao četvrtu sjednicu svoga Predsjedništva gdje su razmatrani izborni rezultati te usvojeni zaključci vezani za  analizu izbornih rezultata kako za Hrvatski sabor tako i za lokalne izbore u BiH.

Uz predsjednika stranke Ilije Cvitanovića , konferenciji su nazočili predsjednik Središnjeg odbora HDZ 1990 dr. Nediljko Rimac te načelnici općina Prozor – Rama i Kupresa dr. Jozo Ivančević  i Milan Raštegorac.

Predsjednik HDZ 1990 Ilija Cvitanović  za medije je kazao da su analizom lokalnih izbora u BiH održanih 2.listopada odlučili napraviti jednu profilaciju i čistku unutar onih područja gdje rezultat stranke nije u skladu sa očekivanjima kakva su bila od Predsjedništva HDZ 1990.

„Ukupno gledajući zadovolji smo izbornim rezultatima stim da postoje područja gdje smo doživjeli pad a to je najviše izraženo u Središnjoj Bosni gdje se ponovno pokazalo da ispružena ruka prema HDZ BiH nikada ne bude  revalorizirana“, kazao je Cvitanović.

To je obrazložio na način da su od 18 vijećnika koliko su imali na prostoru Srednje Bosne u ovom trenutku imaju deset a kako to objašnjava predsjednik , na zajedničkim listama su njihovi kandidati ispreferirani i izvarani.

Mada su slutili da će do toga doći  , kako kaže Cvitanović , nacionalni interes su stavili ispred stranačkih interesa te izražavaju zadovoljstvo što je u Vitezu hrvat kao koalicijski kandidat oba HDZ izabran za načelnika općine.

„Mi smo zadržali tri načelnika u tri vrlo važne općine i vrlo kvalitetno raspoređeno od sjevera države u Domaljevcu ,do prostora Središnje Bosne gdje su zadržali Prozor Ramu te načelničku poziciju ostvarili u općini Kupres kao  posebno mjesto za nas hrvate u BiH“, istaknuo je Cvitanović.

Usvojili su , kaže zaključak da nastavljaju sa aktivnostima vezanim za krađu glasova u Livnu te je informirao da su dobili odgovor od Središnjeg izbornog povjerenstva BiH onakav kakav su i očekivali a to je da ne prihvataju žalbu ove stranke.

„To je političko tijelo koje samo služi trima političkim opcijama a mi dalje idemo prema nadležnom sudu i siguran sam da će nam ova institucija uvažiti primjedbe kao što je uvažio 2010 godine kad su u Čapljini njihovom odlukom na sedam biračkih mjesta ponovljeni izbori“, naglasio je Cvitanović.

Očekuju istu odluku za Livno gdje traže ponavljanje izbora na pet spornih biračkih te pokretanje kaznene odgovornosti za osobe koji su doprinijeli izbornoj krađi  te njihovo sankcioniranje.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok