Prva sjednica Županijskog vijeća za razvoj Hercegbosanske županije održana je jučer u velikoj dvorani za sastanke u zgradi Vlade županije.

Sjednici informativno-osnivačkog karaktera nazočili su članovi Vijeća, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić, načelnici općina Drvar i Glamoč, Goran Broćeta i Radovan Marković, predstavnici načelnika i općina Livno, Tomislavgrad, Kupres i Bosansko Grahovo te voditelj projekta ILDP III Nasir Nalić, predstavnik Federalnog Zavoda za programiranje Nijaz Avdukić i Alma Kobašlija predstavnica Federalnog ministarstva pravde.

Tijekom sastanka nazočni su se upoznali s obavezama Županije i Općina definiranih Zakonom o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u F BiH iz kojeg proizlazi i obaveza formiranja županijskih vijeća za razvoj.

Hercegbosanska županija također je usvajanjem Integrirane strategije razvoja 2016.- 2020. preuzela obavezu praćenja i izvješćivanja o njenoj provedbi. Razgovaralo se i o modelu za kandidiranje općinskih projekata od važnosti za županiju u Akcijske planove i provedbu Strategije Hercegbosanske županije za period 2016-2020.

Zakon o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u F BiH predstavljen je i na 4. sjednici Županijskog odbora za razvoj zaduženog za provedbu Strategije razvoja Hercegbosanske županije 2016-2020, također održanoj tijekom jučerašnjeg dana.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija