Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić jučer je, 18. srpnja, zajedno s ministricom rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Vasilijom Broćeta, ministrom financija Stipanom Šarcem, ministrom  znanosti, prosvjete, kulture i športa Petrom Galićem i savjetnikom ministra  graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Senadom Baljkom posjetio prostorije Udruge paraplegičara i djece oboljele od dječje paralize.

Tom prigodom održan je sastanak s predsjednicom Koalicije osoba s invaliditetom, Šemsijom Dželadini i predstavnicima udruga koje čine Koaliciju.

Tijekom sastanka predsjednik je upoznat s aktivnostima koje je Koalicija odradila u prethodnom razdoblju te planiranim koracima koji se temelje na tri oblasti a na kojima se želi intenzivno raditi. Tako je naglašena potreba nastavka suradnje u oblasti obrazovanja djece po prilagođenom planu i programu, educiranju asistenata u nastavi te prilagodbi pristupačnosti i uklanjanju prepreka za osobe s invaliditetom.

Također predstavnici Koalicije upoznali su nazočne da je usvojeni Akcijski plan u oblasti invalidnosti Hercegbosanske županije istekao te da se u mjesecu rujnu zajedno s Vladom Hercegbosanske županije kao partnerom planira izrada novog Akcijskog plana za razdoblje 2017.-2021.

Predstavnici Koalicije istaknuli su dosadašnju dobru suradnju s Vladom istaknuvši prepoznate rezultate na prostoru Federacije BiH, a prema riječima predsjednika Ivana Jozića Vlada Hercegbosanske županije će i u budućnosti podržavati rad i funkcioniranje Koalicije. Koalicija udruga osoba s invaliditetom okuplja udruge: Udruga paraplegičara i oboljelih od dječje paralize HBŽ iz Livna, Udruga roditelja djece s smetnjama u razvoju Koraci iz Livna, Udruženje roditelja djece s posebnim potrebama Pružite nam ruku iz Drvara, Udruženje roditelja djece sa posebnim potrebama Krijesnica iz Kupresa i Centar za odgoj i obrazovanje i rehabilitaciju djece i mladeži s većim poteškoćama u razvoju Nova nada iz Tomislavgrada.

Priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija