Putujući medijski cirkus oporbenog trojca u livanjskom Općinskom vijeću: HLL-a, DF-a i HDZ-a 1990, na temu prijenosa sjednica OV-a putem valova Radio Livno ustvari  je još jedna epizoda političke manipulacije u režiji i izvedbi spomenutih aktera.

Međutim, ovog puta osim manipuliranja javnosti, svojoj aktivnosti su dodali političku trgovinu i ucjenu tražeći za svoju podršku izglasavanju statusa grada Livnu, vraćanje izravnog radijskog prijenosa sjednica Vijeća.

Livanjski HDZ BiH ne želi i neće sudjelovati u razgovorima u kojima se ograničavaju medijske slobode i urednička nezavisnost.  Reguliranje izravnih prijenosa sjednica lokalnih zakonodavnih tijela putem javnih emitera nisu i ne mogu biti u nadležnosti lokalne vlasti, iako su one formalno-pravni vlasnik tih medija. Naime, osnovna načela javnog emitiranja traže jasnu odvojenost javnih medijskih servisa od političkog utjecaja i manipulacije. U ovom slučaju oporbene stranke traže upravo suprotno: nastavak njihove političke manipulacije kroz zlouporabu pozicije općinskog vijećnika a koristeći javni medij samo kao instrumentarij bez mogućnosti uredničke intervencije.

Ovakvu političku praksu HDZ BiH smatra destruktivnom, antidemokratskom i za javnost štetnom.

OO HDZ BiH LIVNO

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija