Livanjski HDZ BiH, ne samo da pokušava vrijeđati oporbu, nazivajući ju šibicarima, putujućim cirkusom i sl., nego pokušava uvrijediti i vašu inteligenciju, drage Livanjke i Livnjaci!

Tako oni, koji čine sve kako bi potpuno kontrolirati medijski prostor, oni koji su na mala vrata uveli cenzuru, optužuju oporbu da želi ograničiti medijske slobode i uredničku nezavisnost?!

Nije bitno što, nego tko kaže.

Kad nas HDZ BiH, stranka koja je ukrala izbore da bi mogla i dalje potkradati narod i raditi na štetu Livna, pokuša uvrijediti, to ostaje samo na pokušaju. Uopće nas ne dotiče što vlast bez morala o nama kaže.

Izravan prijenos sjednica je praksa većine zakonodavnih tijela u demokratskim društvima, kakvim se želi predstaviti i ovo naše livanjsko, praksa kojom se želi ispuniti slovo Zakona: „Jedinica lokalne samouprave dužna je osigurati, razvijati i jačati javnost rada kao preduvjet efektivnog političkog nadzora i jamstva da će organi jedinice lokalne samouprave provoditi svoje dužnosti u interesu lokalne zajednice.“

I Općinsko vijeće Livno se trudilo biti demokratsko, javno i transparentno, do ovog saziva, kad je na prvoj točki prve sjednice, u strahu od javnosti, vladajuća većina HDZ BiH i SDA, pozitivnu praksu izravnog prijenosa sjednica ukinula.

Da je zabrana izravnog prijenosa sjednica izuzetak, a ne pravilo, kojem je pribjegao livanjski HDZ BiH, kako bi od javnosti sakrio svoj nerad, javašluk i lopovluk, svjedoče i priopćenja susjednih lokalnih odbora HDZ BiH, u kojima se navodi:

„Posljednjih godina većina zakonodavnih organa vlasti, od općinskih pa do državnih, koristeći napredak informacijskih tehnologija, putem radio-televizijskih emitera svojim građanima omogućava izravno praćenje njihova rada. Tako se građanstvu na najizravniji način omogućava uvid u rad onih koje su birali. Demokratskoj vlasti koja želi raditi pošteno i transparentno izravni prijenosi sjednica omogućava svojevrsnu političku reklamu koja bi se u konačnici trebala odraziti na rezultate izbora…“

Iluzorno je od stranke, kojoj je od načela za koje se pri svom osnutku zalagala, ostalo samo ime HDZ BiH, odnarođene stranke, koja je ogrezla u nepotizmu, krađi, mešetarenju, stvaranju kulture nerada, kritičkog nepromišljanja i uhljebizma, očekivati da  djeluje ikako drukčije od ovog kako djeluje.

Uostalom, tko to krade izbore da bi poslije radio u korist građana?

Ured za informiranje HDZ1990

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok