U pokušaju argumentiranja važnosti izravnog prijenosa sjednica lokalnih zakonodavnih tijela livanjski HDZ 1990, kritizirajući HDZ BiH,  se u svom posljednjem priopćenju poziva na aktivnosti HDZ-a BiH u susjednim općinama

Kada već to rade, dužnost nam je javnost informirati da je ove godine upravo Općinsko vijeće Rame, gdje dugogodišnju vlast ima HDZ 1990, prekinulo izravne prijenose sjednica OV-a.

Nadalje, javnost rada tijela lokalne vlasti i zakonskih odredbi koje reguliraju tu tematiku, osim što sjednice Općinskog vijeća kvalificiraju kao otvorene za javnost, nigdje izrijekom ne govore kako to izvesti: osnivanjem glasila Općinskog vijeća, izravnim ili naknadnim prijenosom ili emitiranjem cjelovitog ili djelomičnog materijala, tiskovnim konferencijama ili drugim načinima. Dakle, tvrditi da se načelo javnosti rada osigurava isključivo izravnim prijenosom putem javnih elektronskih emitera kao što je Radio Livno, je netočno i obična je manipulacija javnosti.

Tvrditi da je HDZ BiH protiv transparentnosti rada lokalne vlasti i da sprječava prijenos sjednica, teška je manipulacija također. Da je to tako, onda te sjednice nikada ne bi bile emitirane niti bi se pretvorile u mjesto najgoreg klevetanja, prijetnji, ucjena i fizičkih obračuna.

Pozivati se na dosadašnju praksu prijenosa sjednica OV-a, nužno otvara pitanje zakonitosti takve odluke koja je izravno miješanje političkog tijela u uređivačku politiku jednog javnog medija.

Odgovorna politika i političari moraju prepoznati trenutak kada treba zaštititi interese zajednice, ugleda političkih tijela, medija pa i vlastitih protivnika kako ih ne bi uništila njihova politička zaslijepljenost  i destrukcija te osobna taština.

OO HDZ BiH LIVNO

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija