Jakov Perković, predsjednik HLL-a

Nakon što je Sead Hadžijahić, predsjednik Općinskog vijeća Livno, na sramotan način, a suprotno odredbama čl. 78. i 81. Poslovnika o radu Općinskog vijeća Livno, prekinuo 10. redovitu sjednicu Općinskog vijeća, koja se trebala održati 04.10.2017., uslijedila su masovna pozivanja općinskih vijećnika na informativne razgovore od strane policije PP Livno.

Umjesto da policija privodi i sankcionira kriminalce iz redova MUP-a Hercegbosanske županije, koji su krivotvorili potpis policijskog komesara i službene dokumente MUP-a, koji su reketarili ugledne gospodarstvenike iz županije i od njih na nezakonit način uzimali novac.

Umjesto da privodi i sankcionira policajce koji su zaustavljali vozače i od njih uzimali novac, kao i policijske dužnosnike i tužitelje koji su u alkoholiziranom stanju remetili JRM i jedni drugima prijetili, policija poziva općinske vijećnike na informativne razgovore dolazeći po njih u škole i domove, a što predstavlja izravno kršenje Ustava BiH, jer se ne poštuje trodioba vlasti u BiH.

Hrvatska lista za Livno i dalje će ukazivati na zataškavanje kriminalnih radnji od strane dužnosnika MUP-a HBŽ i pravosuđa, jer nećemo dopustiti uvođenje šesto januarske diktature u Livnu i Hercegbosanskoj županiji, kao u vrijeme kralja Aleksandra Karađorđevića, a niti dopustiti pojedincima iz vrha HDZ BiH i SDA, da se ponašaju kao što se ponaša i radi Kim Jong-un u Sjevernoj Koreji, jer svojim postupcima izravno urušavaju ustavni poredak u državi, te pozivamo javnost i sve medije, neka se suprotstave tiraniji koju provode visokopozicionirani dužnosnici HDZ BiH, SDA i SNSD-a protiv svih građana u BiH putem policijsko-pravosudnog sustava.

Priopćeno je iz Hrvatske liste za Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok