Hrvatska stranka BiH poziva HDZ BIH da, kao vladajuća stranka u Hercegbosanskoj županiji, posluša vapaj bosanskohercegovačkih biskupa i pozove svoje prijatelje iz SNSD-a da konačno omoguće izgradnju katoličke crkve za vjernike katolike u Drvaru.

Nemamo nikakve dvojbe da to HDZ BIH može veoma brzo uraditi ako iskreno želi i ako, a toga se najviše plašimo, Hrvati-katolici u Drvaru nisu taoci strateškoga partnerstva osovine Čović-Dodik, koja se odavno prebija i politički namiruje po leđima prognanih bosanskih Hrvata.

Neshvatljivo je da banjalučki biskup dr. Franjo Komarica u 21.stoljeću mora godinama na koljenima moliti vlasti da pronađu lokaciju za vjerski objekt koji je srušen nakon Drugog svjetskog rata, a da vladajuća stranka u dominanto hrvatskoj županiji ostaje gluha i tako zapravo podržava aroganciju prijateljskoga SNSD-a u Drvaru.

Hrvatska stranka također poziva i bošnjačku vlast da dodijele lokaciju u Goraždu za ponovnu izgradnju katoličke crkve srušene tijekom ili nakon Drugog svjetskog rata, ali i dopusti završetak Franjevačkoga centra u Sarajevu, navodi se u priopćenju Hrvatske stranke BiH.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija