Ukupno planirani prihodi Zavoda za zdravstveno osiguranje (ZZO) Hercegbosanske županije (HBŽ) za 2018. u godinu iznose 28,3 milijuna KM.

Prema tom planu, planirani prihodi od doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje zaposlenika iznose 23,8 milijuna KM dok su prihodi od doprinosa za zdravstvenu zaštitu umirovljenika predstavljeni u iznosu od 408 tisuća KM, odnosno od drugih samostalnih djelatnosti u iznosu od 170 tisuća KM.

Kako je priopćeno iz ZZO-a HBŽ-a, od prihoda navedeni su doprinosi za zdravstveno osiguranje poljoprivrednika i članova njihovih obitelji gdje se očekuje 72. tisuće KM dok su prihodi za zdravstvenu zaštitu neuposlenih predstavljeni u iznosu od 590 tisuća KM.

Vezano za usluge neposredne zdravstvene zaštite Zavod planira za troškove lijekova na recept izdvojiti 3 milijuna KM dok na primarnu zdravstvenu zaštitu izdvaja 6,9 milijuna KM, odnosno sekundarnu zdravstvenu zaštitu 8,9 milijuna KM. Za liječenje izvan HBŽ-a planirano je 2,8 milijuna KM dok se za liječenje u inozemstvu izdvaja iznos od 600 tisuća KM.

Među značajnim sredstvima planiranih prihoda Zavoda za zdravstveno osiguranje HBŽ-a navedeni su prihodi po konvencijama o socijalnom osiguranju u iznosu od 2,1 milijun KM te prihodi od doprinosa za dragovoljno osiguranje u iznosu od 221. tisuću KM kao i prihodi od premije osiguranja (markice) u iznosu od 690 tisuća KM.

Inače, plan prihoda i rashoda Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije je Skupština ove županije usvojila na koncu prošle godine. (Fena)

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija