Općinski odbor HDZ-a BiH Bosansko Grahovo, na svojoj XIV. sjednici održanoj 4. svibnja 2018., razmatrao je najavu načelnika općine Bos. Grahovo Duška Raduna, objavljenu prije nekoliko dana u medijima, da će se na grbu općine Bos. Grahovo naći lik Gavrila Principa.

Budući da se radi o jednostranom stavu i potezu, Klub vijećnika HDZ-a BiH u Općinskom vijeću neće podržati navedenu inicijativu te traži da se oko izrade grba i zastave općine Bosansko Grahovo konzultiraju i predstavnici hrvatskog naroda, kao i ostali građani.

Smatramo da grb općine treba sadržavati zemljopisne, prirodne i povijesne odredenice  prihvaćene dogovorom svih građana u općini Bosansko Grahovo, pazeći pri tom da se ni jednim detaljem u grbu ne povrijede nečiji osjećaji.

Pozivamo načelnika i  stranke zastupljene u OV na dijalog, kako donošenjem ishitrene i jednostrane odluke ne bi došlo do remećenja međususjedskih i međunacionalnih odnosa, što ne bi donijelo ništa dobroga u ionako zategnutim odnosima među konstitutivnim narodima u BiH.

Također, osvrćući se na nedavno obilježavanje i komemoraciju stogodišnjice smrti Gavrila Principa, ne ulazeći u povijesni kontekst i opravdanost takvog čina, ne možemo prijeći preko činjenice da su uočeni veliki propusti u organizaciji i protokolu, pa kao najveća politička snaga hrvatskog naroda na području općine moramo reagirati i osuditi negativne pojave na tome skupu, a posebno osuđujemo korištenje ovakvih događaja za širenje međunacionalne mržnje i netrpeljivosti.

Budući da je organizator ovoga događaja i Općina Bosansko Grahovo, ista bi trebala poštivati zakone županije i entiteta u kojem se nalazi, a posebnu pozornost trebala bi obratiti da svojim postupcima i propustima ne povrijedi osjećaje građana drugih nacionalnosti.

Priopćeno je iz OO HDZ-a BiH Bosansko Grahovo.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija